Samvete

Jag lyckades passa in min telefon i dörrkarmen på bilen för ett par veckorsedan. Stänga dörren och därigenom knäcka styrkortet i telefonen. Lite som om man slår en slägga hårt på smalbenet kan tänkas. Det fina, eller dumma, beroende på hur man väljer att se det är att det är jobbtelefon.
Det fina: Jag behöver inte lägga ut några egna pengar på få en ny
Det dumma: Jag har ett samvete som ibland gränsar till löjligt. I detta fall tar det sig uttryck i att händelsen innebär en merkostnad för min chef. I en redan bister tid. Medveten om att 3000:- inte är mycket i ens bistra tider kan mitt samvete ändå inte riktigt övervinnas. Det är för mig ett mindre handikapp.

Medveten om att folk med handikapp tar illa upp.

Men det är bara att gilla läget. Go with the flow, så att säga. Trots allt får det anses vara ett tämligen litet problem i förhållande till andra saker.

Enkelstekt

Jag har börjat med en något, för mig, ny företeelse. Enkelstekta ägg. Sunny side up. Det är lite godare, men framför allt gillar jag att man slipper använda en stekspade. "Rationalisera bort stekspade" - Check. Stekte pannkakor igår. Samma sak där. Stekspade borta. Just det känner jag mig verkligen nöjd med.

Jag har en bok som ligger på köksbordet. "Stridens skönhet och sorg" heter den. Första världskriget i 212 korta kapitel skriven av Peter Englund. Den ligger där mest hela tiden, jag har försökt att börja läsa i den men inte funnit ro. Saken med 212 korta kapitel är ju att du inte direkt får något vidare sammanhang. Hur som så har jag hittat ett användningsområde för den. Det var när jag stod och diskade gårdagens disk idag som jag insåg att det är ett perfekt sätt att starta dagen. Genom berättelser om andra människors lidande, krig och allmän sorg så finner jag inte dagen utanför fönstret lika grådaskig och hemsk längre. Det enda jag ser är trots allt vädret. Jag ser inte avskjutna anklar, trasiga uniformer eller gråtande mödrar. Det är inte så svårt att bli ödmjuk då. Att uppskatta tiden som man går i regnet till jobbet som något positivt. Att helt enkelt le lite åt sina problem med att inte orka diska sin stekspade. Att ta död på myten om att det va bättre förr. Det är ju inte riktigt så enkelt.
Jag har mycket jag skulle kunna skriva om allt, om förr, om nu, om sen..det skulle bli ett långt inlägg, dels för att tankarna är många, men också för att nuet hela tiden uppdateras. En never ending story. So to speak.

Lev väl vänner..på återläsande

Resa ifrån lägenheten

Det va längesen som jag skrev något. Skrev av mig. Även om jag känt behovet av att skriva har inte orken funnits. Tänkt att: Min grej är ju att bara skriva när jag är utomlands, därför skulle det ju bli fel om jag skrev något om jag va kvar på hemmaplan.
Men det underbara är att du inte behöva förlytta dig fysiskt för att resa. Kom på mig själv när jag gick en runda mot tandborsten: jag har tillbringat hela dagen i lägenheten. Ändå har jag haft tid att besöka de franska alperna, de californiska kusterna och farmvilliska slätterna. Jag har lärt mig mer om mycket. Hur man konverterar flac till mp3, hur man konverterar från något annat till Islam. Hur skönt det är att vakna upp en söndag och känna sig klar i huvudet, trots att det bjöds på festligheter igår.
För inte så längesedan skulle en dag i en lägenhet på 40kvm betraktats som en bortslösad dag. Det är inte så. Jag har allt jag behöver. Här. I burken. Vänner, kunskap, kultur.
Ska ut på min nästa resa nu.
Dröm gott..