Ooopss..we're back in Kansas again..

Finns ett uttryck som lyder: Ooops, we're not in Kansas anymore..
Betyder ungefär. Ojoj, nu är vi ute och cyklar.

Cyklar gör vi banne mig inte! Landade nämligen på den lilla flygplatsen här i Kansas igår kväll. Mörkret hade lagt sig över staden, stämningen va sådär härligt dryg, ni vet, som den är efter 20 timmar på resande fot. Med ett halvsegt sinne stapplar man ut för att hämta sin hyrbil. Vi är tre + Gabbe som är 1år. Vi ska ha 2 bilar. Bra att ha. Jag ska köra en av dom till Lawrence där vi bor. Cirka 1 timme. Vad får man se står å väntar?

 

Jajjamenn. Ett lokomotiv modell finlandsfärja. En Lincon Town Car.

Jodå, så att..på med skepparkransen, igång med V8:an och ut ur den trygga hamnen styrde jag, ensam i mörkret. Först i konvojen av två bilarna då endast jag hade gps. Första svängen på motorvägen, nästan miss. Klarade mig precis. Sällan varit så nervös i en bil som då.

Men! som den goda sås jag är så reder jag mig själv trots allt.

Men det va nervigt på vägen dit. Det ska erkännas.

Vi bor som sagt i staden Lawrence. En fin gammal stad där Kansas University är lokaliserat. Så här finns mycke ungt folk. Dock verkar de flesta ha sommarlov. Men ska utforska vidare.

 

Main street. Eller, Massachusetts street som den egentligen heter. Den är lång, och rak. Byggnaderna är kvar från den gamla västern tiden så det ser ut lite som i filmerna. Ni vet dom med Clintant. Typ. Fast med bilar. Inte sett än häst. Däremot en tjej som hade en papegoja på axeln. Piratbay, på riktigt lixom. :D

Som sagt. Det är jag, min kollega, hans fru samt deras drygt ett årige son som är med på denna resan. Men ska nog klara de här 11 dagarna som är kvar nu också. Bara jag kan få ut lite pengar ur bankomaten så..men har folk som jobbar på det ;)

Lev väl vänner. Vi syns på nästa sida juli

// D

Siesta

Sådär..

2,5 veckor har gått. Klockan är 21:40. Vid denna tiden imorgon är man mitt över atlanten. Blir en lång dag. Flyger 12:25, landar i Köpenhamn 09:20. Måste sova på flyget. Sabbar midsommar annars.

En vecka hemma, sen hitfärd igen. Härligt. Sen semester. Suveränt härligt. 

Har hittat en svenskstad här i Kansas. Funderar på att åka över å hälsa på nästa runda. Lindsborg. Dom har dalahästen som sin stadssymbol. 2,5 timme bil ifrån Lawrance där vi ska bo nästa gång.

Sista dagarna har gått som de ska. Filmat och donat på jobbet. Styrt å ställt. 

Bland sakerna som diskuterats utöver jobb har funnits den minskade kvaliten på spermier för män i västeuropa. Detta tros härleda ifrån p-pillernas försäljningsstart. Resterna åker rakt ut i avloppet och kan inte renas bort. Vi dricker sedan vattnet med små små mängder "p-piller" i och tydligen har kvaliten "på de små" minskat med 20%..så snart behövs inte p-piller alls...eller kondomer för den delen :)..Man kan väl säga att hela den här diskussionen har sitt urspung i klimatdiskussioner som leder in på östersjön som leder in på reningstekniker för avloppsvatten och då hamnar man direkt i medicin träsket...som så många gånger förr ;)

Vadå..vad snackar ni om på jobbet? Väder? :)

Hade för övrigt det värsta ovädret jag varit med om här inatt. Åskade hela natten, regnade in genom fönstret och strömmen gick. Fick äta frukost i sken av datorskärmen..mysigt. :)

Lev väl vänner. Vi syns på fredag om inte förr!



Brädboll

Såja..så har man varit på baseball oxå. Trevlig sport. Ett riktigt familjenöje. Dock inte speciellt mycket action i förhållande till längden på matchen. Knappt 3 timmar. Kansas City Royals - Cincinatti Reds. Royals vann med 7-1. I korthet betyder det att dom fick sju man runt alla fyra vita plattor. Tänk koner som i brännboll så blir det lättare. :)


Matchen i full gång


Visar ryggtavlan för läktarn


Det är lite svårt att se här, men inringat är två snubbar som kastar till varandra. Såg helt sjukt ut. Långkast är ordet.

Annars går livet sin gilla gång här i staterna oxå. Käkade bison igår för första gången. Mastigt kött i form av burgare. Va nere i downtown Kansas city och spanade läget. Den största delen av Kansas city ligger i delstaten Missouri. Delstatsgränsen går lite väster om centrum. Tämligen tokigt.

Tokigt blev det även för snubben nedan som inte riktigt surrat lasten ordentligt


Han hade behövt en skogskärra kakan :)

Regnbågsfilé till middag idag, riktigt smaskigt. Sovdags nu och snart hemfärd. Love it..

Ciaoo

Close never shoots the rabbit..

Nära nära en klassiker. Öppen kasse för Lidström med 2s kvar av matchen. Fleury fläker sig och räddar. 

Pittsburgh vinner Stanley Cup. Av de 15 matcher som spelats till en 7:e avgörande har nu 3 vunnits av lagen som haft bortaplan. Det skrevs en bit historia ikväll vänner. 

Hatten på, för Mario Hossa som under säsong bytte från Pittsburgh till Detroit för att vinna Stanley Cup. Nu förlorar han finalen med 2-1 på hemmaplan. Verkligeheten kan te sig mer ironisk än fantasin.

8 svenskar förlorade. Vi sörjer. Med viss stolthet..

Natti natt...

Fat girl's can't jump..

..såg dekalen i bakrutan på en bil nyss. Jag tar till mig budskapet och menar att så länge du kan hoppa så är du inte tjock. Känns som om vi har definierat tjockhet med bara fyra ord. Stort.

Idag har det varit fullare och mer film än vanligt på jobbet så har tyvärr inte hunnit med så många anekdoter. Har dock förstått att de som skrivits varit tillfredställande och givande. Berätta dem gärna vidare..för trots allt "sharing is caring"..vackert.

Det laddas för hockeyfest ikväll. Detroit tar emot Pittsburgh sista avgörande. Inte sedan 78 har ett nhl slutspel gått till en avgörande match. Vi bevittnar historia vänner! 19:00 sätter matchen igång. Klockan är nu 17:17 och vi ska ut vid 18:00. Sitter just nu och käkar melon och dricker öl. 


Visst är min burkkylare snygg? ;)

Melonerna va inte riktigt lika goda som de ser ut. Aningen omogna. Annars är ju meloner gott. Gärna färska. 

Kan förövrigt tipsa om ett program som återställer raderade filer på hårddiskar, minneskort o.s.v. 

http://www.recuva.com 

Programmet är gratis och återställer filer så länge man inte hunnit skriva över dem med annan data. Bra att ha sak helt enkelt.
----------------------------
Får ni ett sms eller mail som säger att
ni ska köra upp en spade i röven.
Gör inte det, 
det är ett lur sms/mail
Det gör skitont!
----------------------------

Sköt om er i studenttiderna.

//D


ID please...

Tog en liten Sam Adams till middagen idag. Fick visa leg. Kändes sjukt stort. Kanske har träningen gjort nytta.
4:e dagen i rad idag. Känner mig sällsynt fit. Fram till spegeln.

Jobbet idag bestod som vanligt av filmning. Diskussioner och några anekdoter. Bland annat snackade vi lite om hur svenskarna hade ett eget förband i tyska armen. Skaparen av Åsa Nisse visade sig vara en gammal SS-svensk som höll till i Norge. Där ser man! 

Andra saker som avhandlades och är en evig stötesten i produktion och produktionsteknik är varianter. Varianter på produkter i produktionslinjer är ett helsike. Ju fler varianter. Desto större helsike. Så inom produktion gillar vi inte mångfald. Vi gillar inte heller marknadsfolk som inte tar hänsyn till produktion och låter kunder beställa vad sjutton dom vill. Så de så! :)

I brist på helt färska anektoter kommer här en gammal. Berättat vid frukostfikan på kontoret.
----------------
En kollegas vän arbetar med att stämma orglar. Han reser runt i Europa, stämmer och tittar till dem. Under en flygresa hade han hamnat bredvid en annan man, som det visade sig byggde orglar. (bara detta är ju en skön story)
Killen var tysk och hade precis varit i Danmark och byggt färdigt en orgel. En orgel sätts av förklariga skäl inte ihop under en vecka så han hade varit där ett tag.

Under byggtiden hade en äldre man varit i kyrkan varje dag. De hade snackat lite då och då och började väl sakta bli bekanta med varandra. Men så en dag va han borta.

Efter några dagar började tysken bli orolig. Gubben va ju gammal. Kanske hade han dött?

Men så efter en vecka så dök gubben upp, och tysken var tvungen att fråga vart han hade varit.

-Jag har studerat och gjort slutprovet i en språkkurs på hebreiska, svarade gubben
-En språkkurs? På hebreiska? Vad ska en herre i din ålder med det till? undrade då tysken
-Jo, när jag kommer til himmelen vill jag gärna kunna språket, replikerade gubben.

Jaha tänkte tysken,logiskt. Men så frågade han

-Men om du kommer dit ner då? och pekade med fingret mot golvet.. 
-Ingen fara svarade gubben, jag kan tyska också..
----------------
Hoppas att anektoten värmde vänner..

Godnatt och en trevlig fredag önskas

Cigg och hummer

Det har inte hänt så mycket idag. Jobbet går sin gilla gång. Små anekdoter berättas. Vänskapsband knyts och livshistorier berättas.

Några saker som slog mig när jag gick in på min första amerikanska fabrik:
-Egna kläder. Ibland en firma-tshirt. Men alltid egna byxor eller shorts. Ofta jeans.
-Inga skyddskor. I en monteringshall?! Hur tänkte dom?
-Ögonen är viktigast. Måste ha skyddglas när man vistas i produktionslokalen.
-Rökning tillåtet. Några monterar med högern och håller ciggen i vänstern. 
-Folk jobbar hårt. Kan ha att göra med att det går att säga upp personal över en eftermiddag.
-Är väldigt stolta över sitt arbete.
-Man får veckolöner.
-Inte så mycket fackfolk som man kan tro. Dessa verkar vara koncentrerade till de stora företagen.

Nåt annat ni är nyfikna på? :)

Käkade hummer för första gången idag. Red Lobster. Riktigt god restaurang. Lite seafood är inte fel att blanda in bland alla köttbitar :)

Dagens anekdot:
Under ww2 nattbombade engelsmännen tyskland eftersom jaktflyget från tyskarna var mindre än under dagen. Man använde sig av Avro Lancaster plan (http://en.wikipedia.org/wiki/Avro_Lancaster) där man bland annat hade en kulspruteskytt i aktern. Han hade ingen ingång till flygplanskroppen utan satt där jämt. 

Just denna natt över tyskland så började hans plan brinna i aktern. Han kom ingenstans och beslöt sig för att hoppa med fallskärmen. Mitt i natten. Problemet va bara att elden hade bränt sönder fallskärmen och han hade bara linorna kvar. Han föll men såg ju absolut ingenting. Han landade bland granar och 2 meter djup snö. Lyckas ta sig till en tysk gård. Sätts i läger men överlever kriget. När han kommer tillbaka till england visar det sig att han hoppat från 5000m. Och överlevt.

Så kan det gå! :D Ska dock tilläggas att vi bara faller i drygt 200km/h som max. Fortare kommer vi inte upp i. Så 2000 eller 5000m spelar mindre roll. Men ändock :)

Nu ska det sovas. 

Natti

Hockeydax!

Yes box.

-NHL final 6 går av stapeln om en halvtimme inne hos mig. Detroit är nere i Pittsburgh. Leder med 3-2 i matcher.
-Har tränat. Cyklat 40 min. Svettigt. Ligger stadigt på 192 pounds.
-Ingen utgång idag. Mackor på rummet. Skööönt.
-Käkade "riblets" igår. Den mest osmidiga mat jag ätit. Revben skurna på andra hållet. Synnerligen opraktiskt.

Va på bittert humör igår. Kanske märktes. Är bättre idag. Tänkte på bra saker att skriva innan idag om landet. Men glömt bort dom. Eller jo. En. Man får svänga höger vid rödljus om det inte kommer bilar. Bra! Synd att vi har rondeller hemma.

Människorna är dock riktigt sköna att ha å göra med. Alltid kul att få slänga sig med lite uttryck som: Yes mám. Morning mám. Thanks sir.

Haha. Ni vet. Allt som de brukar säga på tv. Det säger dom här. Underbart roligt. Och de frågar alltid: How u doing sir? Inte svårt att inleda samtal med dessa människor.

Nedan visas lite ytteligare bilder från flygbasen. Bland annat en synnerligen välsvarvad fröken som flög B52. Ska någon någonsin bomba mig, så får det va hon. Verkar även som om hon va lite sugen på D. If u know what I mean!



Flygaresset



Flygaresset spanar in bloggesset i bomluckan på hennes plan. B-52 Stratofortress

Wishfull thinking anyways ;)



Här ska åkas skolbuss!!



B52:an Kommer när den skrotas 2050 ha varit i tjänst i 100 år.



Riktiga flygaress!

Dagen idag har varit lugn. Kommer fortsätta så.

Take care..I know I will

En öl om dagen..

..det ser inte bättre ut! Livet är ju för härligt. Samuel Adams. Ett av de fåtal öl som går att dricka med vördnat i detta land.

Gillar att snacka med folk här. Väldigt trevliga. Väldigt sköna. Väldigt avslappnat. Välvilligt inställda till "Sviiden" :)

Åskade inatt. Till och med mullrandet är större här. Märkte hur det blixtrade med ögonen stängda och persinner nere. Stora blixtar.

Köpte en leatherman idag. En häftig fällkniv med andra ord. Nedan visas det som ytterligare shoppats. Vet att vissa kanske är nyfikna, eller så är jag bara sugen på att visa upp det. Döm själv :)



Skjortan och flipsflopsen kommer från Tommy H
Shortsen och mössan: American Eagle.
Pilots ifrån flygbasen. Ett måste när man besöker en flygbas. :)

Bra roomservice här. Diskade all min disk. Dock är det bara service 1gg/vecka. Stället kostar dock bara 69 $/vecka. Sanslöst billigt. Ska ni hit. Försök hitta rum på Candlewood suites eller liknande.

Brände nosen igår. Pannan oxå. Satt och spanade junior leugue baseball. Soligt. 30 grader. Ingen solkräm. Det tär på en. Utifrån.



Knattar. 12-13 år kanske.

Här spelar inte barn för deras egen skull. Det är föräldrarna som spelar genom barnen. Tämligen osvenskt. Tämligen osocialistiskt.

Insett att Sverige är en bra mix av allt. Har känt av resterna från kommunismen och lever just nu i det mest marknadsekonomiska landet i världen, allt inom en vecka. Sverige är bra. Inte på allt, men på bra mycket.

Jag vill inte ha restauranger som är öppet dygnet runt. Jag vill inte ha friheten att låta mina barn äta hur mycket de vill för 99 cent. Även om det bara är på måndagar. Jag vill inte få lön varje vecka och då få chansen att ta ett "payday loan" där man får låna lönesumman med lönen som säkerhet. Jag vill inte ha friheten att få välja precis vilken skit jag vill. För tillslut går man mer och mer åt skit-hållet även om man försöker stå emot. Jag retar mig på att man inte skriver ut momsen i affären för att man ska bli sur på staten som tar ens pengar först i kassan när varan kostar mer än på prislappen. Jag vill inte ha 14% i skatt som i Ryssland där ingen tar hand om något. Många är rika, desto fler fattiga. De vill ha tillbaka kommunismen. Då hade de iaf något.

Lagom är bäst. Lagom är ett svenskt ord.

Lev väl vänner...saknar er (och nej, bara en öl ikväll).

/ D

Sicken lördag

Man kan urskilja två saker som från denna dag som jag inte trodde skulle inträffa under mitt leverne.

1. Åka Amerikans skolbuss
2. Stå i bombutrymmet i en B52:a

Det visade sig dock att dessa två saker inträffade just idag. Airshow på Whiteman Air Force Base i Missouri. 1 timme från vårt hotell. Det visade sig vara en guldgruva i mekaniska leksaker för vuxna. Nedan visas lite smått och gått från de senaste dagarna



HD-shop i Lawrance, Kansas



B1


D framför F22-Raptor



Apache



B-2 spritit



"Pain is just weakness living your body" - US marines

Så ser det i pricip ut..hur kommer söndagen se ut..vem vet :D

Take care!

Me like

Man kan faktiskt inte låta bli att gilla amerikaner när man väl kommer hit. 

Visst. Irakkrig, jobbig nationalism i filmer o.s.v. Men väl här så är de riktigt sköna människor. 

Som snubben på golvet idag som förklarade att: som god kristen så vill han ha saker att göra på jobbet hela tiden, att stå å snacka och inte göra något åt företaget när man får lön för det ansåg han vara detsamma som att stjäla. 

Testa det motivet i Sverige om någon inte jobbar ;)

Dom lever och gör precis som dom vill. Vill du ha en pistol. Gå å köp en. Du måste dock checka in de vapen du har med in i butiken först. Annars kan man ju tro att du snott det när du går ut igen. 

www.cabelas.com 

en sanslös butik med allt från hyllor fulla av gevär till feta fiskebåtar. Och mängder av uppstoppade djur överallt! :D



Hooters..check! Haha...Natasha va en utsökt servitris. Spanade lite Pittsburg-Detroit oxå. 1-1 efter första perioden.

Nästa sejour här är bokad. 28juni - 10 juli = 4 juli firas här. Kan bli bra!

Har dock inte köpt något än. Mer än en Banana Boat sunscreen. 50 spänn. Som hittat :D

Planer i helgen är att hitta en skjutbana å skjuta lite lerduvor. Eventuellt en airshow med lite stealhtplan. 

Revbenen är utsökta!

Första träningspasset. Check! :D

Take care..

Inlägg 1: Los flygplan und tha hotell

06:00. Departure Vmo
03:00 (21:00 local) Arrival at Candlewood Suites, Olathe, Kansas City

Kommer in i hotellrummet. Vad möter mig där? En obäddad säng. What the..! Raskt tillbaka till entrén. Uppgraderat rum. Niice. Haha..större än min egen lägenhet i Vmo. Funderar på om det ens finns lägenheter under 45kvm i mellanvästern. Yta att bygga på har de. Nedan syns vardagsrummet. Till vänster skymtar fåtöljen som kräver minst en cigarr och ett glas whiskey för att kunna sitta riktigt i.


Ett litet kök tillhörde också rummet. Med diskmaskin. Perfekt ifall man får gäster. Observera att micron är större än de två spisplattorna. Samt att det i kaffebryggaren ligger två påsar. En "European coffehouse blend" samt den Decaf. Koffeinfritt kaffe. Underbart :D



Ahh..å Pringlesröret köpte jag precis. 1,42$  Inte farligt. Dollarn stod i 7:40 senast. 

Så så ska jag i huvudsak bo i 2,5 vecka. 

Wish me luck!

Imorgon börjar det riktiga arbetet på fabriken. Ska bli tämligen spännande!

Svårt att undvika fett. 

Take care!