Sammanställning USA, jobb, hemfärd

Sista kvällen. Köpte på mig ett par pub tröjor såhär på avslutningsdagen. 

Väskan gick utmärkt att tämja, provpackat och allt. Så nu ska nog allt komma med hem.

Nåväl. Presentationen gick utmärkt idag. Lite diskussion, lite halvstakningar.."analyzies" är lite krångligt att säga..precis som "visualization". Vd verkade nöjd, hans prod.tekniker också. Så är kunden nöjd är jag nöjd. Kunden betalar min lön. Fina killar helt enkelt :)

Om man då skulle försöka sammanfatta resan så får den ses som bättre än förväntad. Tveksamheten va ju stor att åka med en annan familj, men det gick ju det med. Har hängt på min egen kammare mycket, surfat, funderat, diskuterat med mig själv och kommit fram till att aldrig är svart och vitt saker och ting. Snarare mer gåraktigt. 

Amerikanarna är trevliga. På riktigt. Inte ytligt trevliga. De är öppnare än oss och därmed lättare att få kontakt med. Man gör väl oftast misstaget att dra amerikanarna över alla kant pga deras utrikespolitik. Det är tämligen dumt. Iaf här. Ger du dig ner till Texas så kanske. Texas är för övrigt den enda delstaten som har kvar möjligheten att dra sig ur de förenta staterna och bilda ett eget land. Som ni kanske minns va ju Texas ett land från 1836 då de lyckades lämna Mexico (Mexico hade avskaffat slaveriet ni vet, men Texas ville behålla det) och var med i USA fram till 1845 då de ingick de konfedererade staterna (sydstaterna) under inbördeskriget. 1870 fick de så återigen tillåtelse att upptas i USA. Så så är det med den saken.

Men som sagt, det bästa med detta landet är människorna. 

För övrigt har det blivit mexico-mat de sista dagarna. Lagom gott. Men billigt och bra.

Det är det med det. Dags för hemfärd imorgon. Flyg kl. 11:45, framme lördag 09:20. 20 timmars restid innan man är hemma i vmo. Smaskigt. Ses då!

Thx 4 reading. You've been a wonderful audience! 

Vänner, medborgare..

Min ursäkt för gårdagens saknade inlägg. Hade fullt upp. Tog en powernap inför en sen öl med en av amerikanarna från lördagen. Riktigt trevligt. Förmodligen inte sett så många snygga tjejer på en så liten yta någonsin. Nej, inte ens hemma..kändes konstigt :D Kändes som om jag ville stanna istället för att gå upp 5 och jobba :p

However! Nu höll jag på att missa inlägget ikväll oxå. Tvättat iafton, och suttit med en presentation för vd och pt imorgon. Första presentationen på engelska. 

-Hej, or aj min Hi!..My name is Daniel, not Danjel as u say her..hehe..he..
Komplett tystnad..

Damn..nu kommer jag ha tvångstankar att inte säga så, å så kommer det sägas ändå. Why D, Why!

Nåväl, engelskan borde väl aldrig ha varit bättre än nu så, man kan väl säga att jag övat på engelskan hela mitt liv för denna stunden. Känns lite lagom stort. 

Tydligen har vd:n varit marinkårssodalt, ni vet: Marines! The few, the proud! 

Nädå, men ska nog gå bra det här. Har ju min kollega som är två år äldre så jag har ju hans erfarenhet att falla tillbaka på om jag måste. 

Hmm..

Hmm..

Kläderna blev rena iaf.

Presentationen är klar, preussisk, as usual if I may say.

Imon ska väskans gränser återigen tänjas (och tämjas). Spännande!

Catch u

In rullar vi..hälsar på hamstern och kör vidare..

..det blir vardag av allting så småningom. Samma väg till jobbet, samma stol, samma dator and so on. Även i detta land. 

Var ute å käkade ikväll. Bara jag, kollegan och sonen. Two men and a baby, typ. Funderade många gånger om folk uppfattade oss som ett par. Vi är ju ganska i samma ålder. Jag å kollegan alltså. Pasta blev det ikväll. Två weissbier med citron till dess. Bättrade kanske inte på oddsen för förutfattade meningar direkt.

Tydlighet. Dom är bra på det här. 


Nej! Du får inte ha med pistolen in på fabriken. Skräddarn säger nej. Hur många vet om de får ha vapen med sig till jobbet hemma? Jag undrar det. Har fortfarande inte set någon skylt. Betyder det att det är tillåtet? Man undrar ju! Hur funkar det på Trioplast, SCA, BSV, Fameco, Preem? Trioplast känner jag rent spontant att det mest behövs annars ;)


Här känner jag dock att de har missat skrev. Men man kan kanske inte alltid lyckas. Det är en bra uppmaning dock. :) Men för säkerhets skull så..


..binder vi halmbalarna med grov ståltråd. Håller bättre än sånt där billigt garn eller nylonsnöre. Usch..onaturligt.

Så funkar det på denna sidan pölen. 

Snart semester. Sweeheet..

//D

Sagan om hur den lilla ensamma pojken fick ett lyckligt slut..

Ett stort land ligger till väster. Ett land som befolkas av människor, ganska lika det lands människor som den lilla pojken kom ifrån. Pojken hade dock, genom diverse upplevelser under sitt korta liv skaffat sig en uppfattning om hur folket i det andra landet uppförde sig och hur de firade sitt lands nationaldag. 

Nationaldagar har, i pojkens lilla land, knappt firats alls. Så pojken, när han nu lyckats kravla sig över till det stora landet, hade förväntningar på hur det stora folket firade sin, allldeles egna dag. Bilder i pojkens huvud, där han själv står i folkvimlet, med många många människor sjungandes och viftande med flaggor spelades upp för honom under drömmarna, natten innan det var dags.

Dagen kom, solen stod högt på himlen, men ingenstans kunde den kända, patriotiska musiken höras. Var fanns allt? Hade det stora folket gömt godiset lagom till festen? Varför fanns det inga röd,blå, vit-målade barn i parken. Pojken hade svårt att ta in allt. Inte på grund av dess omfattning, utan på grund av bristen på just omfattning. Hans lilla land, men den lilla tradition av nationaldagsfirande som hans folk besatt har fler blågula-flaggor vajande än vad som fanns här. Det fanns dock några att bevittna.


Det åts och dracks öl i parken. Pojken är gammal för sin ålder. Folk satt ner under lugn och samtalade med varandra, sina familjer och umgicks. Hur trevligt det än må vara så kände sig pojken snuvad på konfekten. 

Timmarna gick, kvällens höjdpunkt närmade sig oundvikligen. Det högljudliga och spännande fyrverkeriet. 

9:45 sprakade det igång. Pojken stod och tittade, han förstod inte riktigt. Under 40 minuter sod han och tittade. Funderandes över varför det va så dåligt. Varför höll det på i 40 minuter. Fanns det kiropraktorer i bakgrunden som såg en inkomstkälla för nackspärrsrelaterade åkommer under kommande veckor? Pojkens lilla lilla stad, i det lilla landet utmanövrerar på detta plan det stora landets fyrverkerier med hästlängder. 

Klockan var halv 11. Den lilla pojken, som nu var helt ensam då hans vänner gått hem med en ännu mindre pojke, funderade lite. Han stod och vägde i trapphuset på hans egna våning, innan han bestämde sig: Inte kan det bli tråkigare om man går ut och tar en liten liten öl själv. Det får, så att säga, bära eller brista..

Det bar! Två gånger dessutom.


Bar 1

Bar 2


Den lilla pojken från det lilla landet i öst träffade människor från det stora landet. Trevliga människor, roliga människor och människor som kunde festa. Den lilla lilla ölen blev snabbt till några stora öl.

När pojken kom hem efter en lång utekväll, hemkörd av en av sina nya vänner i hans stora Jeep, så somnade han till slut in, lycklig över att ha vägd åt rätt håll i trapphuset, lycklig över att ha vänt dagen, trots dess besvikelser till succé., glad över att människor är vänliga i grunden, och att vi alla lever på samma ställe. Trots allt.


Världsvant..

..att sitta och doppa det utsökta italienska lantbrödet i nypressad olivolja, dippa det lite lätt i nyutvunnet havsalt, sakta och med en urmakares precision strö lite nymald, mörk peppar över den oljiga hinnan. Givetvis efter att långsamt tuggat färdigt den nyfångade laxen, som tillsammans med den nyss skördade sparrisen utgjorde huvudrätt ihop med några deciliter gräddsås och al dente kokta pasta penner. Till detta avnjutandes ett öl, bryggt några kvarter ner på gatan. Bryggeriet, vars slogan lyder "..because without beer, things do not seem to go as well.."

Öppnade ett tämligen intressant paket idag. Får man inte paket, får man skicka ett till sig själv.



Sicken gottepåse! Storlekarna är som vi hoppades. Så prima ballerina allihop :)

Fast, ibland vill man ju bara gå tillbaka till grunderna. Varför piké när det finns t-shirts som dessa?


Jobbat från hotellet idag. Lincolnen fick stå idag. Miljövänligt värre. Funderar dock på att gå ut pch bara köra baklucka i några minuter. Abstinens....

Det cyklades en del under dagen här i staden, inte av mig personligen, utan av andra. Visade sig på kvällskvisten vara cykeltävling. All weekend long! Kvällens tävling va sprint. 200m fullt ös.



Passade även på att fota, vad för mig verkade vara en rätt hajpad tingest


Thuleräcken, givetvis. På en ny V70..givetvis :D


Drog dessutom i mig lite Ben&Jerry glass. Sällsynt smaskigt.

Hela 4 öl ikväll, eller som de säger här. Beers. Four Beers. Mmmm...

Vad som sker imon vet jag inte riktigt, vad jag vet är att det kommer bli trevligt. Amerikaneser är faktiskt inte bara ytligt trevliga, dom är..trots Irak-krig, tokiga subprime-lån och dålig öl riktigt genuint trevliga. Me like..

Natti vänner. Ha det vackert..och spana gärna in länken nedan. Vi lever i en intressant tid..me like. 

http://www.ted.com/talks/view/id/575

 Thanks 4 reading

Taggad till tänderna...

-What happends on saturday?
-Well, it´s gonna be fireworks and stuff

-Excuse me, u know what's going to happend on 4th of july?
-Yea, it's gonna be fireworks, barbeque and parades..

-How do u celebrate the fourth?
-We'll have fireworks and things like that


Tre frågor till tre olika amerikaneser. Tre ganska så lika svar. Som Tre sjunger: "Three's the magic number"..

Förväntningarna på lördagens fyrverkeri är skyhöga! Nyårsafton i Sydney 04/05, here I come!

Ledsen för uteblivna bilder idag vänner. Blogg.se vill tydligen inte samarbeta med mig i bilduppladdningsfrågan ikväll. Hade några riktiga klassiker annars. Men jag håller er på halster, vill ju ha kvar er så länge som möjligt ;)

Har tränar plånboken idag istället för kaggen, det är både roligare och ger snabbare resultat. Vips 100 dollar lättare. Ahhh..sweet. (Jeans, skjorta, 2xkeps)

Det där med barn verkar jobbigt.

-Hur länge sover han hemma då?
-Nja, ibland sover han ju änna till halv 8


Mmm.. va sugen man blir! Tro sjutton EU:s barnfödslar minskar och vi är tvingade att plocka in arbetskaft utomsocknes.

För övrigt ger jag er lite sidtips som kan va intressant läsning:

http://www.second-opinion.se/
www.opassande.se
www.newsmill.se

Trevlig läsning. Återkommer imorgon med förhoppningsvis fler bilder. Förväntar mig dessutom en sändning på 11a pikeer och 1 par skor då :)

Ha det vackert..

/ D


Vi tar ett steg tillbaka..

..vi reflekterar lite på våra liv. Vad gjorde jag vid denna tiden för 10 år sen? Hur såg mina framtidsplaner ut? Vilka drömmar fanns. Hade jag redan upplevt dom? Man slog Marting Luther King på fingrarna genom att inte bara säga att man hade en dröm, man genomförde den också. Kanske va det att skaffa barn, kanske hund? Kanke ville man bara leva för att bli äldre och se världen och dom man älska utvecklas..

Med detta sagt..

Spana in den saken som i princip får upp mig på morgonen. Saken som, trots att jag må va lite deppig under morgontimmarna fortfarande lockar fram ett litet leende på läpparna. Som gör att jag tar några extra snabba steg ut genom lobbyn för att få trycka på knappen..vänner, jag pratar givitvis om....!!



Mmmumma!! 

Galenskaparna må sjunga om husvagnar och trucks..jag har min lincoln town car. Lite större än vilken Hyundai som helst..


Har snittat 22 Miles per gallon nu på 70-90 vägar. Det är 1,07l/mil. V8 drar lite. Synd att det är automat. :D

Nationaldag här på lördag. Fyrverkeridag likaså. Inte bestämt hur detta ska firas. Men klart vi ska fira landet som givit oss High Chapparall, Internet och BBQ sås. Något annat vore för söckent. Så att säga. 

Sovdags efter träningsdosen..

Fortsätt kommenterandet. Det är kul kul.. :D

Tjooo!

Den som söker skall finna..

Ni kanske förstår att det blir bra många färre anekdoter under denna resan, mindre intressanta samtal, men även mindre ointressanta samtal också för den delen.

Precis kommit in efter ett litet träningspass, Har redan haft fler gympass här under mina snart tre veckor i landet än jag haft totalt i Sverige under senaste året. Men vem kan låte bli maskinerna i detta fullutrustade rum..?!


Jag brukar oftast ses maxa cykeln här närmast :) 

På tal om bilringar i allmänhet och Volvo i synnerhet så såg jag denna skönhet stå parkerad på den gamla hästparkeringen utanför (kanske) en gammal saloon.

En fin gammal 242a i mitten skymtas. Vackert. 

För övrigt är det ganska så spännande med en dryg ettåring med ute på restaurangerna. För första gången i hans liv så beställde föräldrarna mat dedikerad till honom på ett uteställe. I WAS THERE! En evig parantes i hans långa liv. Var är mitt diplom?! :)

Hans vagn kom dock bort på vägen mellan Köpenhamn och Atlanta. Vart tog den vägen? Ingen som vet, ingen som veeet..vad jag vet är iaf att en driven människa kan starta upp en firma i Sverige som hyr ut vagnar och diverse annat för babys ute på semester. Så slipper man kånka runt med sin egna på flyget. Tips från coachen :) Idén finns redan här. Bara att plocka den rakt av. (Fredde?) :)

Dags för dusch och rekreation i sängen. Upp å hoppa imon med, Gröt och våfflor till frulle. Smaskigt.

Lev väl vänner..det gör jag

//  D